Tanken bakom Ananda

Jag har sysslat med keramik till och från i tio års tid, och första gången händerna landade i leran så var det total närvaro. Nästan som yoga :-) Eller kanske som yoga; som meditation, som en härlig fisketur, svampplockning och vadhelst som kräver ens fulla närvaro, just nu. Vi behöver träna på det; att vara helt närvarande, i nuet. Kanske var det just det jag upptäckte den där gången när jag fastnade för drejningen. Sedan dess har det varit en dröm att jobba mer med keramiken, och plötsligt en dag fanns det möjlighet. Tanken bakom AnandaYoJ Keramik är helt enkelt att ha roligt, att känna glädje! Ananda är sanskrit och betyder lycka, lycksalighet – vilket gifter sig fint med mitt yoganamn, Yoga & Hälsoglädje. YoJ är en lek med mitt namn och yoga; Yo som i yoga och J som i Jill. Så AnandaYoJ är mitt härliga hobbyprojekt, som nu har utvecklats till en verksamhet!

 

Med händerna i leran

Jag arbetar med stengodslera. Namnet kommer av lerans täta och hårda beskaffenhet, där leran sintrar, det vill säga blir vattentät och hållbar när den bränns i hög temperatur vid 1200-1300°. Upptill drejningen skulpturar jag, gärna med yoga, dans & rörelse som inspiration. Även smycken och annat smått & gott finns i produktionen. Text är något som jag älskar - skriver gärna, läser gärna. Och text på min keramik tillför det som är jag (och säkert många andra!); tänkvärda ord som man behöver se och höra både en och två gånger!

Vill du göra en beställning på något speciellt är du hjärtligt välkommen att höra av dig! Önskar du en särskild text på något föremål så fixar vi det tillsammans på bästa sätt. Allt kan göras personligt, så låt dina idéer, precis som mina, bli verklighet!